• Hem
  • Sommar med Väns...
sida

Sommar med Vänstern – föreläsningsserie

Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg föreläsningsserie Sommar med Vänstern!

Sommaren 2020 genomförde vi för sjunde året i rad vår uppskattade serie med föreläsningar och paneler under namnet Sommar med Vänstern.

På den här sidan hittar du filmer från föreläsningarna och ljudfiler, om du hellre vill lyssna på samtalen utan att titta. Längst ner hittar du även en studiehandledning.

#1 Vänstern och facket

Panelsamtal med Gunnar Westin, facklig sekreterare på partikansliet, Frida Tånghag, HRF:are och ledamot i partiets centrala fackliga samordningsgrupp, samt Maria Wåhlin, kommunalare med uppdrag i vårt eget fackliga utskott i Göteborg.

 
#2 Äldrevården och coronakrisen: vad hände, varför och vad gör vi nu?

Panelsamtal med Clara Lindblom, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholm, Daniel Bernmar, kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg, samt Sara Svensson, ledamot i SKL:s sjukvårdsdelegation för Vänsterpartiet.

 
#3 Bostäder – handelsvaror eller en rättighet?

Med oss för att diskutera har vi Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, och Daniel Carlenfors, bostadsaktivist.

 

#4 Kapitalets automatik

Författaren och frilansjournalisten Mikael Nyberg berättar om sin bok Kapitalets automatik.

 

#5 De effektiva: hur mycket tål välfärdens arbetare?

Författarföreläsning med Åsa Plesner. Åsa har tillsammans med sin kollega Marcus Larsson gett ut boken De effektiva, om hur de senaste decenniernas nedskärnings- och effektiviseringspolitik får de anställda i i välfärden att till slut gå sönder.

 

#6 Hotet mot kvinnojourerna

Jenny Westerstrand ordförande för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, ROKS, pratar om hotet mot kvinnojourerna.

 

Studiehandledning

Denna studiehandledning innehåller förslag på olika upplägg för studier med utgångspunkt i föreläsningarna och panelerna ovan. I handledningen finns en kort beskrivning av varje film, ett antal diskussionsfrågor och förslag på mer litteratur om ämnet.

Ladda ner studiehandledningen…

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk