• Hem
  • En rättvis väg ...
sida
en rättvis väg genom krisen

En rättvis väg genom krisen

Stigande priser på mat och el har lett till en tuff ekonomisk situation för många hushåll. Samtidigt gör regeringen ingenting för att fördela krisens bördor rättvist. Vi har en regering som mitt i krisen står utan krispolitik. 

Vänsterpartiet har många förslag för att underlätta för hushållen och stärka ekonomin för vanligt folk.

Inför Sverigepriser på el

Hushåll och företag knäcks av höga elpriser. Samtidigt är vi den största exportören av el i Europa. Det behövs en annan prismodell som får tillbaka elpriset på normala nivåer. Vi kallar det Sverigepriser.

Sverigepriser är ett slags prisskydd för svenska konsumenter. Modellen innebär att vi reglerar marknaden genom att frikoppla de svenska elpriserna från de höga exportpriserna på elen till kontinenten. Så får vi betydligt lägre elpriser för hushållen och snabbar på klimatomställningen.

Bilder och flyblad om Sverigepriser på el

Frågor och svar om Sverigepriser på el

Stoppa matprischocken!

Svenska matpriser har stigit med 20 procent på ett och halvt år – mer än i grannländerna. Prishöjningarna gröper stora hål i hushållskassorna. Nu måste regeringen agera.

Regeringen måste agera mot matpriserna nu. Fixa en överenskommelse med de tre livsmedelsjättarna I praktiken är det dessa tre – Ica, Coop och Axfood – som kontrollerar den svenska marknaden. Eller gå in med lagstiftning. Folk kan inte betala 18 kronor för en liter mjölk.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk