• Hem
  • Partiföreningar...
sida

Partiföreningarna

Den politiska aktiviteten i Vänsterpartiet Göteborg sker främst i partiföreningarna. De är uppdelade geografiskt och varje stadsdel har sin egen. Här kan du läsa mer om varje partiförening och se olika sätt att ta kontakt.

Följ gärna din partiförening i sociala medier för att snappa upp senaste nytt i ditt närområde. Du hittar alla konton på den här sidan.

Vet du inte vilken partiförening du tillhör? Kontakta vår distriktsexpedition så guidar vi dig rätt.

 

Angered

Vänsterpartiet Angered är aktiva i Angered på många olika sätt. De har möten på olika platser runt om i stadsdelen, bland annat Folkets Hus, Romska förskolan Romano Ilo och Finska folkhögskolan. De deltar även i verksamhet på Blå Stället. Varje månad arrangerar de flygbladsutdelning på Angereds torg och medlemsmöten därefter.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Angered Diskussionsgrupp
Facebooksida: Vänsterpartiet Angered
Kontakt: [email protected]

 

Backa

Partiföreningen Vänsterpartiet Backa har 9–10 möten per år, alltid med ett politiskt ämne som huvudtema. De träffas också under andra former, t.ex. teater och sommarutflykter. Medlem eller sympatisör? Du är alltid välkommen!

Facebookgrupp: Vänsterpartiet i Backa
Facebooksida: Vänsterpartiet i Backa
Instagram: vansternibacka
Twitter: v_backa
Kontakt: [email protected]

 

Biskopsgården-Torslanda

Biskopsgården-Torslanda har ett brett arbete med både studier och utåtriktade aktiviteter. De anordnar ofta torgmöten och flygbladsutdelningar på Vårväderstorget och Friskväderstorget. När de arrangerar medlemsmöten och politiska temamöten håller de till på Göteborgs folkhögskola på Vårväderstorget.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet i Biskopsgården och Torslanda – medlemsgrupp
Facebooksida: Vänsterpartiet Biskopsgården-Torslanda
Instagram: vbiskop
Twitter: vbiskop
Kontakt:
[email protected]

 

Centrum

Centrum har regelbundna medlemsmöten på distriktsexpeditionen, Andra Långgatan 20, då de bjuder in intressanta föreläsare och gemensamt bestämmer vilka aktiviteter de ska ha. De arrangerar även studiecirklar och utåtriktade aktiviteter.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Centrum Göteborgs medlemsforum
Facebooksida: Vänsterpartiet Centrum Göteborg
Kontakt: [email protected]

 

Frölunda

Partiföreningen i  Frölunda håller medlemsmöten en gång i månaden. De bjuder in föredragshållare och diskuterar aktuella frågor samtidigt som de försöker koppla det till situationen i Göteborg och Frölunda. De delar även ut flygblad kring aktuella frågor på Frölunda Torg två gånger i månaden.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Frölunda
Facebooksida: Vänsterpartiet Frölunda
Kontakt: [email protected]

 

Kommunalvänstern avdelning väst

Kommunalvänstern avdelning väst samlar vänsterpartister som är medlemmar i Kommunal.

Facebook: Kommunalvänstern avdelning väst
Kontakt: [email protected]

 

Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön

Vänsterpartiet Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön träffas för det mesta på medborgarhuset i Gamlestaden. Genom studier, parlamentariskt och utåtriktat arbete jobbar de för socialismens införande … eller åtminstone för en trygg boende- och arbetsmiljö, för en jämlik och behovsstyrd skola och mycket mer. Välkommen att engagera dig!

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön
Facebooksida: Vänsterpartiet Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön
Kontakt: [email protected] 

 

Lundby

Vänsterpartiet Lundby har medlemsmöte en gång per månad nära Wieselgrensplatsen samt delar flygblad i stadsdelen.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Lundby
Facebooksida: Vänsterpartiet Lundby
Instagram:
lundbyvanstern
Mejl: [email protected]

 

Linné

Vänsterpartiet Linné samlar alla medlemmar som är bosatta i Linné och Masthugget. De har regelbundna medlemsmöten, men organiserar även studiecirklar och särskilda seminarier om olika politiska frågor. Du ser dem också på gator och torg och på Göteborgs största kvinnoarbetsplats, Sahlgrenska sjukhuset.

Facebookgrupp: Medlemmar i Vänsterpartiet Linné
Facebooksida:
Kontakt: [email protected]

 

Majorna

Vänsterpartiet Majorna är Göteborgs största partiförening. Föreningen är mycket aktiv och du träffar ofta medlemmarna på Mariaplan på lördagar, där de delar ut flygblad och pratar politik med majbor. Föreningen arrangerar även temamöten, medlemsmöten och studiecirklar. Under senare år har föreningen bland annat drivit frågan om förbättrade villkor för boende i hyresrätter.

Örgryte-Härlanda

Örgryte-Härlanda innefattar Stampen och de områden som ligger österut, alltså Olskroken, Björkekärr, Kålltorp och Örgryte. De håller till på Fängelset i Härlanda och arbetar med att arrangera studiecirklar, temamöten och utåtriktade aktiviteter.

Facebookgrupp: Vänsterpartiet Örgryte-Härlanda (medlemsgrupp)
Facebooksida: Vänsterpartiet Örgryte-Härlanda
Instagram:
v_orgryte_harlanda
Kontakt: [email protected]

 

Pensionärsföreningen

I Vänsterpartiet Göteborg finns en pensionärsförening som regelbundet anordnar aktiviteter. Pensionärsföreningen samlas varje tisdag klockan 11 i gårdslokalen på Andra Långgatan. Föreningens verksamhet består av möten, studiecirklar, utflykter och bevakning av den äldre generationens intressefrågor.

För att komma i kontakt med pensionärsföreningen, mejla: [email protected].

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk