Nyheter

Jämlikhetssatsningar och mångmiljonförstärkning på hemtjänsten

Idag presenterade de rödgrönrosa partierna i Göteborg budgeten för 2017. I budgeten finns bland annat stora jämlikhetssatsningar och en mångmiljonförstärkning på hemtjänsten.

Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar lyfter särskilt satsningarna för att minska klassklyftorna i Göteborg.

– Ökat försörjningsstöd under sommarmånaderna, att det ska finnas familjecentraler i varje stadsdel och gratis simskola för alla barn är bara några satsningar på ett utjämna skillnaderna, säger han.

En av de största satsningarna är ytterligare 50 miljoner till hemtjänsten. Hemtjänstpersonalen har ofta en tuff arbetsmiljö och en stressig vardag. Därför görs en satsning för att få ned sjuktalen och få en mer hållbar arbetssituation.

– Att arbeta i hemtjänsten kan vara ett både stressigt och tungt arbete många gånger, genom mer resurser kan vi förhoppningsvis vända trenden med ökade sjuktal, säger Daniel Bernmar.

I budget 2017 satsas även 50 miljoner på elever med särskilda behov ska få mer stöd, 30 miljoner på gymnasieskolan, 20 miljoner på innovativa satsningar för förbättrad arbetsmiljö, 3 miljoner på fler boendeplatser för utsatta EU-medborgare och 2 miljoner för att pensionärer ska få fri entré på stadens museer.

Läs hela budgeten här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk