Nyheter
Bild på vänsterns akademi

Plugga med CMS Göteborg till hösten!

Under hösten genomför CMS Göteborg i samarbete med Vänsterns Akademi – Kvarnby Folkhögskola återigen tre kurser, som är öppna för allmänheten men såklart särskilt välkomnar er med stort intresse för arbetarrörelsens teori och praktik.

Missa inte möjligheten att ihop med nya och gamla kamrater bli nyfiknare och tryggare parlamentariker, organisatörer, aktivister och marxister! Kurserna som är avgiftsfria och studiemedelsberättigade ges på halvfart 30 augusti – 17 december. På varje kurs ges regelbundna salsföreläsningar i Göteborg och däremellan möts deltagarna i mindre gruppdiskussioner. Studierna avslutas med ett kortare, enskilt arbete. Nedan listas kurserna.

Att förstå och förändra 

Vänder sig till er som vill bredda och fördjupa kunskaperna om marxismen. Kursen ska ge en orientering i marxismen som tillämpbar teori, med koppling till feminism, klimatperspektiv och andra relevanta samhällsanalyser. 

Organisatörskursen 

Kursen för er med vänsterns praktiska arbete som främsta intresse. Vi försöker ge insikt om hur vänsterns ideologi och samhällsanalys hör samman med organisationsformerna. Kursen berör begrepp som teori, strategi och taktik, och hur dessa analytiskt och faktiskt skiljer sig åt och hänger ihop. 

Parlamentarikerkursen 

Kursen för er med vänsterns parlamentariska arbete som främsta intresse. Vi belyser olika aspekter av det parlamentariska engagemanget och förhållandet mellan detta och den utomparlamentariska aktivismen.

Läs mer och anmäl dig här!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk