Arrangemang
Göteborg i skymning

Facklig heldag med vänstern!

Organisering på arbetsplatserna har alltid varit grunden för arbetarrörelsens styrka. Hur ser det ut på våra arbetsplatser idag? Vad har vi för problem och hur är våra möjligheter att organisera oss?

Lördag 14 oktober bjuder Vänsterpartiet i Göteborg in alla intresserade medlemmar till en facklig heldag för att diskutera med kollegor och andra fackligt intresserade partikamrater.

Frances Tuuloskorpi kommer att prata om hur vi bedriver folkrörelsearbete i facket och Patrik Strand från Vänsterpartiets fackliga ledningsgrupp presenterar partiets facklig-politiska plattform. Men framför allt kommer det att bli utrymme för diskussioner och kontaktskapande mellan deltagarna: Vad är viktigt att tänka på när man engagerar sig fackligt? Vad behöver ni för stöd i ert fackliga arbete? Finns det behov av att organisera nätverk i olika yrken och branscher?

Är du en gammal facklig räv eller helt ny på jobbet? Det spelar ingen roll, vi har alla behov av att byta erfarenheter och diskutera med varandra. Så kom till vår fackliga heldag med dina erfarenheter och frågor.

Tid: Lördag 14 oktober 10.00–16.30
Plats: Arbetarrörelsens folkhögskola, Järntorget 7.

Har du bara möjlighet att vara med på en del av dagen är det helt okej, ange bara i din anmälan vilken del av dagen du tänkt närvara på.

OBS! Under dagen kommer vi bjuda på frukost lunch och fika. Därför är det viktigt att du anmäler dig så att vi vet hur många som kommer. Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsenkäten. Sista anmälningsdag är 11 oktober.

 

Program

10.00–10:45 Ankomst och frukost

10:45–11:00 Syftet med dagen
Vi går tillsammans genom dagen, vad som kommer hända, vilka syften dagen har och vad vi har för gemensamma förväntningar.

11:00–11:45 Varför jobbar vi fackligt och hur jobbar vi fackligt?
Föredrag av  Frances Tuuloskorpi om en facklig folkrörelselinje.

11:45–12:00 Paus med fika

12:00–13:00 Gruppdiskussioner
Hur ser det ut på de arbetsplatser där vi finns? Vad har vi för erfarenheter? Vilka fackliga frågor är aktuella på våra respektive arbetsplatser och branscher?

För den som vill läsa på lite innan:

13:00–14:00 Gemensam lunch

14:00–14:45 Vänsterpartiets Facklig-politisk plattform.
Presentation av Patrik Strand från Vänsterpartiets fackliga ledningsgrupp

För den som vill läsa på lite innan: 

14:45–15:05 Paus med fika

15:05–15:55 Gruppdiskussioner
Hur går vi vidare? Hur organiserar vi oss? Hur vi kan organisera oss på och mellan arbetsplatserna? Branschföreningar och nätverk?

15:55–16:30 Sammanfattning och utvärdering samt kort presentation om den facklig-politiska vänsterskolan
Har dagen fyllt sina syften? Har våra gemensamma förväntningar uppfyllts?

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk