Arrangemang
vill rädda Konstepidemin från hyreschock

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill rädda Konstepidemin från hyreschock

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill ge en respit för den välbesökta kulturverksamheten Konstepidemin vars verksamhet hotas av en hyreschock. V och MP föreslår i fastighetsnämnden att nuvarande hyresavtal med Konstepidemin förlängs till årsskiftet.

Fastighetskontoret har presenterat ett förslag till nytt hyresavtal med den välbesökta kulturverksamheten Konstepidemin. Den kraftiga hyreshöjningen är svår att klara av för Konstepidemin som har över 45 000 besökare om året. Förslaget om en frysning av hyran kommer upp på fastighetsnämndens nu på måndag. 

– Konstepidemin fyller en viktig funktion för såväl konstnärer som kulturintresserade. Förslaget till ett nytt hyresavtal riskerar att få förödande konsekvenser för kulturarbetare i staden. Det här visar på en okunskap vad gäller kulturens värde för staden, dess invånare och utövare, säger Karin Pleijel kommunalråd för Miljöpartiet de gröna i Göteborg.

Konstepidemin är en ideell förening som har verkat i området i över 30 år inom bland annat scenkonst, bildkonst, musik och litteratur. Föreningen menar nu att hyreshöjningen kommer att innebära att många av deras professionella konstnärer inte kommer ha råd att vara kvar hos verksamheten. 

– Detta handlar om vilken stad vi vill skapa för göteborgarna, hur vi kan bidra till ett levande kulturliv även i framtiden. Konsekvenserna av inte frysa hyrorna kan bli förödande för alla kulturarbetare som idag hyr eller nyttjar Konstepidemin och skulle drabbas av en fördubblad hyra säger Grith Fjeldmose (V), kommunalråd.

Feministiskt initiativ är inte representerade i fastighetsnämnden, men stödjer förslaget.

Yrkande V MP angående hyresavtal med Konstepidemin

Kommunalråd:
Karin Pleijel (MP), 0725 – 35 99 78, [email protected]
Grith Fjeldmose (V), 073-919 29 78, [email protected]

Pressekreterare:
Klas Eriksson (MP) 0707 61 10 14, [email protected]
Alice Vernersson (V), 070-430 02 77, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk