Pressmeddelanden
Vänsterpartiets vallistor klara

Vänsterpartiets vallistor klara

Daniel Bernmar, Carina Örgård och Maj Karlsson toppar vallistorna för Vänsterpartiet Göteborg. Det beslutade partiets medlemmar under deras valkonferens i söndags.

Kommunlistan toppas av nuvarande kommunalrådet och gruppledaren Daniel Bernmar. En av Vänsterpartiets mest profilerade kommunpolitiker, även känd som stark förespråkare av sex timmars arbetsdag.

–Det är djupt hedrande att medlemmarna har gett mig förtroendet att fortsätta arbeta för ett mer rättvist Göteborg, säger Bernmar.

Han beskriver också att han ser fram emot valrörelsen och ett eventuellt maktskifte i kommunen.

–Jag ser fram emot att möta göteborgarna tillsammans med alla medlemmar i en valrörelse där vi kommer vara starkare än någonsin. Göteborg förtjänar bättre än det lilla högerstyret, säger han.

Även Carina Örgård som idag är regionråd i Västra Götalandsregionen får fortsatt förtroende att toppa regionlistan.

–Som toppkandidat till regionen känner jag stor ödmjukhet men också tillförsikt. Vänsterpartiet i regionen har drivit en kraftfull politik för upprustning av välfärden, stärkt klimatarbete och en väl utbyggd kollektivtrafik. Det är ett arbete som jag ser fram emot att bygga vidare på, säger Örgård.

Toppnamnet till riksdagen är Maj Karlsson. Hon har suttit i riksdagen sedan 2014 och är sedan 2020 Vänsterpartiets gruppledare i riksdagen.

–Det blir inte finare än så här! Jag är djupt hedrad och rörd över att bli omvald till förstanamn på Vänsterpartiets Göteborgs riksdagslista. Jag är väldigt tacksam för förtroendet, säger Karlsson.

Valkonferensen beslutade om vallistorna inför valet 2022. Regionråd och kommunalråd utses däremot först efter valet. Antal mandat och representanter avgörs slutligen av valresultatet.

Våra listor är klara!

Här hittar du listorna.

PRESSKONTAKTER:

Jennie Bank, ombudsman för kommunikation.
Mail: [email protected]. Tele: 070-919 99 72

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk