Arrangemang
Bild på Grönsakstorget i Göteborg

Grönsakstorget fritt från bilar

På lördag 14/8 kl. 12-13 kommer Klimatgruppen i Vänsterpartiet Göteborg att ha ett möte tillsammans med Naturskyddsföreningen och Jordens vänner på Grönsakstorget. Vi visar att vi vill ha en förändring i den kommunala klimat- och miljöpolitiken.

Vi gör det enkelt – delar ut några flygblad, talar med varandra och med de som passerar torget. Ta med eget plakat och kompisar som stödjer kampanjen. Läs mer på evenemanget på Facebook här.

Det är dags att gå från ord till handling. Omställningen måste börja nu! Vi föreslår att ett första litet steg nu tas genom att göra Grönsakstorget bilfritt. Flera städer i Europa har satsat på stora bilfria områden i centrum. I stället för en stor p-plats skulle Grönsakstorget kunna bli en plats att umgås, med grönska, bänkar och möjlighet att ta en fika. Staden måste planeras för människor – inte för bilar. Storstäder behöver fler platser för människor att träffas.

Göteborgs stads hemsida kan du rösta för medborgarförslaget om ett bilfritt Grönsakstorg. Läs om förslag 9466: Gör Grönsakstorget fritt från bilar här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk