Arrangemang
närbild av ballonger. En ballong har Vänsterpartiets logga tryckt på.

1 maj: demonstration, torgmöte och fest ställs in

Årets 1 maj-firande kommer att bli helt annorlunda än vi är vana vid. På grund av den pågående coronapandemin har vi valt att ställa in årets 1 maj-demonstration och den fest som skulle varit på Pustervik.

– Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att fatta. Men det viktigaste just nu är att förhindra ytterligare smittspridning och skydda våra medmänniskor, det kan vi nog alla vara överens om, säger distriktsordförande John Edström.

Att vårt sedvanliga firande är inställt betyder inte att 1 maj som högtidsdag är inställd. Även om vi inte kan samlas på samma sätt som vanligt är 1 maj fortfarande årets bästa dag – den dag då vi samlar kraft och visar upp styrkan i vår rörelse. Det ska vi göra i år också.

Vänsterpartiet på nationell nivå kommer att ordna ett digitalt 1 maj-firande. Det ska vara öppet för alla över hela landet och bland mycket annat kommer man kunna se Jonas Sjöstedt hålla sitt 1 maj-tal.

Självklart kommer det att komma mer information om detta, och andra eventuella sätt att uppmärksamma 1 maj. Håll utkik!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk