Pressmeddelanden

Rödgrönrosa vill stoppa utförsäljningen av stadens bussbolag

Vid måndagens styrelsemöte i Stadshus AB ville Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna stoppa förslaget att sälja ut stadens bussbolag, Göteborgs spårvägar buss AB. Alliansen och Demokraterna beslutade att gå vidare med försäljningen.

 – Att i detta läge gå in med en försäljning riskerar att slå sönder ett väl fungerande bolag. Det skulle skapa stor oro bland personalen och Göteborgarna riskerar en försämrad kollektivtrafik, speciellt under den tid som bolaget ansvarar för sin del av stadstrafiken, säger Karin Pleijel (MP), vice ordförande i Stadshus AB

I ett yrkande framhåller de rödgrönrosa att GS Buss AB är ett välskött bolag med bra underhåll av sina fordon, nöjda resenärer och har gett god vinst under åren. GS Buss är, enligt yrkandet, dessutom en trygg arbetsplats för busschaufförer i en bransch som ofta har dåliga arbetsförhållande för personalen. 

 – Vi anser också att det skulle vara önskvärt att staden eller regionen själv äger och driver viss linjebussverksamhet för att behålla sin kompetens att driva bussbolag, ha förmåga att göra upphandlingar och för att på sikt ha möjlighet att ha en större flotta i egen regi, säger Daniel Bernmar (V), ledamot i Stadshus AB.

Alliansen vill sälja ut de två kollektivtrafikbolagen GS Buss och Trafikantservice. Båda ingår i den kommunala bolagskoncernen Stadshus AB. 

Presskontakt:
Klas Eriksson (MP), kommunikatör/politisk sekreterare 
070-761 10 14
alternativt Karin Pleijel direkt, tel 072-535 99 78

Jöran Fagerlund (V), stadssekreterare med ansvar för press och kommunikation
073-765 14 49

Handlingar:
Yrkande från MP, V och S
Handlingar styrelsemötet
Beslutsundelag GS Buss

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk