Nyheter

Tre till riksdagen efter succéval

När riksdagsrösterna var färdigräknade i helgen stod det klart att vårt fina valresultat i Göteborg ger oss tre mandat i riksdagen. Maj Karlsson, Yasmine Posio och Tony Haddou kommer alla att företräda Vänsterpartiet och Göteborg i riksdagen under nästa mandatperiod.

Vänsterpartiet Göteborg har gjort en fantastisk valrörelse och ett historiskt bra val. När den slutgiltiga rösträkningen av riksdagsrösterna var klar och mandatfördelningen presenterades under söndagen stod det klart att Vänsterpartiet Göteborg skickar tre riksdagsledamöter till Stockholm. Senast Vänsterpartiet Göteborg hade tre riksdagsmandat var efter succévalet 1998. Nu har vi gjort ett succéval igen, och det har vi gjort tillsammans!  

De tre kamrater som kommer att representera oss i riksdagen är också de tre översta namnen på vår riksdagslista: Maj Karlsson, Yasmine Posio och Tony Haddou.

Maj Karlsson har suttit i riksdagen den gångna mandatperioden och har profilerat sig i frågan om rätten till assistans och drivit på hårt för att rädda LSS. Maj har också arbetat mycket med att stoppa mäns våld mot kvinnor, ett arbete som hon vill intensifiera under den kommande tiden.

– Det känns otroligt fint och mäktigt att ha fått förnyat förtroende, säger Maj.

Yasmine Posio tog plats i riksdagen i mitten av 2017 och har sedan dess varit partiets utrikespolitiska talesperson. I årets val var hon andra namn på vår riksdagslista och har fått förnyat förtroende att fortsätta arbetet i riksdagen.

– Jag är otroligt hedrad över att ha fått förnyat förtroende. Nu har jag lovat min mummo (farmor) att lyfta arbetarkvinnors villkor. Det ska jag göra i riksdagsarbetet, säger Yasmine.

För Tony Haddou är riksdagsuppdraget nytt. Tidigare har han haft en rad partiinterna uppdrag och har under de senaste fyra åren företrätt Vänsterpartiet i stadsdelsnämnden Centrum. Annars jobbar han som regional samordnare på Rädda Barnen. Han var inställd på att ta en plats i kommunfullmäktige, men väljarna ville annorlunda.

– Det känns overkligt! Jag tänkte att jag skulle ta spårvagnen till kommunfullmäktige, men nu blir det tåget till Stockholm istället, säger han.

Nu fortsätter arbetet för att skapa ett ett jämlikt samhälle. Det fortsätter för våra tre riksdagsledamöter och för alla oss andra som är aktiva i Vänsterpartiet. Tillsammans gör vi skillnad! 

 

Tony Haddou, Yasmine Posio och Maj Karlsson

 

 

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk