Arrangemang

Vänstersväng med Jonas Sjöstedt

Välkommen på en riktigt vänsterfest som bjuder på något för alla!

Jonas Sjöstedt kommer att hålla ett rungande tal och svara på frågor om allt mellan himmel och jord. Men främst hur vi skapar ett samhälle för alla och inte bara för de rika.

Talar gör även Malin Björk (EU-parlamentariker och talesperson i HBTQ-frågor), Maj Karlsson (riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson), Eva Olofsson (regionråd) och Daniel Bernmar (kommunalråd).

Maxida Märak kommer också köra några låtar dagen till ära! Det är få som kan ha undgått hennes nyskapade hiphop. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Kom och lyssna, det kommer bli grymt!

Det legendariska punkbandet Troublemakers kommer till Vänstersväng för att spela akustiskt! Medan musiktrender kommit och gått har Troublemakers bitit sig fast med sin okomplicerade rock’n’roll punk på svenska. De har sju fullängdare och ett flertal singlar i bagaget. På Götaplatsen kommer de bjuda publiken på några av de låtar som passar bäst inför valet. Budskapet är glasklart: Utan hjärta stannar Sverige! 

Matilda Magnusson sjunger svensk visa med ett engagemang och en energi som är alldeles speciell och helt hennes egen. Hon har en bred repertoar och blandar friskt sitt eget material med tolkningar av andra artister, alltid med samma glödande och övertygande inlevelse. En stor inspirationskälla är Björn Afzelius, både genom sitt samhällsengagemang och sin musik, och hon framför gärna hans låtar. Kom och lyssna till en förnyare inom svensk visa!

Festligheterna är anpassade för alla åldrar. För barnen kommer det att finnas hoppborg och möjlighet till att få en ansiktsmålning eller hennamålning.

Det kommer också att finnas smarrig mat att köpa i food trucks från Mercado Mexico och Food For Thoughts.

Ta med vänner och familj till Göteborgs roligaste vänsterfest! Vi ses på Götaplatsen!

Du hittar evenemanget på Facebook.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk