Pressmeddelanden
Närbild på en dricksvattenfontän som sprutar vatten.

Fler dricksvattenfontäner behövs i värmen

 

 

Vänsterpartiet vill bygga fler dricksvattenfontäner i Göteborg. En satsning som ska göra det enklare för fler att få tag på vatten i hettan.

– Det ska vara enkelt och gratis att släcka törsten i denna värmebölja, säger Daniel Bernmar (V) kommunalråd.

Idag finns 18 så kallade vattenposter i centrala Göteborg, de flesta av dem är dricksvattenfontäner. Vänsterpartiet föreslår en utbyggnad av minst dubbelt så många fontäner.

– Idag finns de flesta dricksvattenfontäner i centrala Göteborg, vi vill se till att det finns dricksvatten tillgängligt i fler delar av staden, säger Bernmar.

Göteborg, och hela norra halvklotet, upplever en rekordvarm sommar. Med största sannolikhet är värmeböljan kopplad till klimatförändringarna och vi lär få se fler värmeböljor framöver.

– Genom att bygga fler dricksvattenfontäner i stan kan folk dricka vatten utan att behöva köpa dyrt flaskvatten som dessutom är skadligt för miljön, säger Jöran Fagerlund (V) ordförande i Kretslopp och vattennämnden.

Vänsterpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet byggt fler dricksvattenfontäner i Göteborg men de borgerliga partierna har på flera nivåer försökt stoppa utbyggnaden.

– Sommarens värmebölja visar att vi har haft rätt hela tiden. Till hösten ska vi utvärdera satsningen och se var i staden och i vilken takt Göteborg behöver fler dricksvattenfontäner, säger Fagerlund.

Presskontakt:
Alice Vernersson (pressekreterare för Vänsterpartiet) [email protected], 070-430 02 77

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk