Nyheter

KONGRESS 2018: GÖTEBORGSMEDLEMMAR I PARTISTYRELSEN

Under lördagen valde Vänsterpartiets kongress en ny partistyrelse. Både Johanna Eliasson och Babak Khosravi från Göteborg valdes in och fick därmed förnyat förtroende. Johanna som ordinarie ledamot och Babak som ersättare. Vi passade på att gratulera dem och ställa några frågor.

 

Hej Johanna! Grattis till att ha blivit vald till partistyrelsen. Hur känns det?

Tack! Det känns fantastiskt fint. Jag är så himla glad och väldigt ödmjuk över att åter ha fått förtroendet.

 

Vad tycker du ska bli mest spännande att få arbeta med under den kommande kongressperioden?

Jag tycker att det skall bli spännande att arbeta med valet. Jag känner mig väldigt pepp på arbeta utifrån den valplattform som kongressen har fattat beslut om i helgen, framför allt eftersom jag känner att det mer hoppfulla perspektiv som vi står för kommer att vara en välbehövlig kontrast gentemot övriga partiers universallösning ”tuffare tag”. Efter valet behöver vi arbeta med att se till så att de medlemmar som går med i partiet i samband med valet känner sig välkomna i partiet då det är en förutsättning för att vi skall fortsätta att växa och utvecklas som parti. Vad vill du särskilt lyfta i ditt arbete i partistyrelsen. Jag hoppas få partistyrelsens förtroende att fortsätta arbeta med de internationella frågorna då det har varit både roligt och utvecklande att få lov att göra det under den gångna perioden. När kongressen är över och vi ska ut och jobba med alla kloka beslut som tagits.

 

Vad tror du blir våra stora utmaningar?

Jag tror att vår stora utmaning blir att nå ut med vår berättelse om hur vi gemensamt vill skapa ett mer jämlikt samhälle i en debatt som i mångt och mycket enbart handlar om att ställa ett ”vi” mot ”dem”.

 

Till sist, hur tycker du att kongressen har varit?

Jag tycker att det har varit en väldigt bra kongress, det har varit bra stämning och mycket kloka inlägg i debatterna. Vill också passa på att ge hela göteborgsdelegationen en stor eloge för det fantastiska arbete de har gjort under helgen.

 

Namn: Johanna Eliasson

Ålder: 41 år

Sysselsättning: Handläggare på Försäkringskassan

Partiförening: Örgryte-Härlanda

 

 

Hej Babak! Grattis till att ha blivit vald till partistyrelsen. Hur känns det?

Tack! Det känns större den här gången om jag ska vara ärlig. Suttit här på kongressen och inför valet funderat om jag förtjänar att bli omvald? Har jag gjort tillräckligt? Tydligen tycker delegaterna att jag har gjort tillräckligt för att få förnyat förtroende men jag känner ännu större press på mig den här gången.

 

Vad tycker du ska bli mest spännande att få arbeta med under den kommande kongressperioden?

Valet, såklart! Vad vill du särskilt lyfta i ditt arbete i PS Jag ser främst framemot att få mer konkreta uppgifter att jobba med i partistyrelsen. Själv anser jag att det organisatoriska är viktig och borde hamna mer i fokus. Hoppas att kunna bidra med det under kommande perioden. När kongressen är över och vi ska ut och jobba med alla kloka beslut som tagits.

 

Vad tror du blir våra stora utmaningar?

Viktigt att respektera kongressbeslutet och hålla fokus i valrörelsen. Viktigt också att värna om interndemokratin samtidigt som vi inte lägger onödig energi på att diskutera ev konflikter och meningsskiljaktigheter.

 

Till sist hur tycker du kongressen har varit?

Fantastisk kongress, många kloka inlägg bra debatt och väldig god stämning.

 

Namn: Babak Khosravi

Ålder: 49

Sysselsättning: Ingenjör

Partiförening: Frölunda.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk