Nyheter

Vänsterpartiet Göteborg lanserar feministisk kampanj

Vänsterpartiet Göteborg kommer den 2 september lansera en satsning på feministiska frågor och starta en kampanj för feminism och kvinnofrågor. Fokus för kampanjen kommer att ligga på de praktiska problem som ojämställdheten skapar i kvinnors liv och Vänsterpartiets förslag för att kvinnor och ett jämställt samhälle. 

– Vänsterpartiet är den viktigaste kraften för feminism i svensk politik. Det är vi som tar tag i de problem kvinnor möter i sin vardag och lägger förslag som förändrar kvinnors liv. Feminism från ord till handling, det är vi som gör det! säger Adriana Aires, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg.

Kampanjen kommer inledas med en upptakt 2 september.  

Kampanjupptakt
Tid: Lördag 2 september
Plats: Andra Långgatan 20 
Facebook-event för kampanjupptakten finns här!

Om kampanjen 

Vänsterpartiet är den viktigaste kraften för feminism i svensk politik. Vi går från ord till handling med förslag som på riktigt förändrar maktförhållandena mellan män och kvinnor. Vår målsättning är ingenting mindre än lika möjligheter i samhället, jämställdhet och kvinnors frigörelse. 

Vänsterpartiet gör skillnad i kvinnors vardag genom att driva igenom konkreta förslag i parlamentariska församlingar, bygger rutiner som motarbetar patriarkatet i sin egen organisation, mobiliserar på gator och torg för ett jämställt samhälle och bygger starka visioner om ett jämställt samhälle, utan kvinnoförtryck.

Från 2 september 2017 till 30 januari 2018 kommer Vänsterpartiet Göteborg driva kampanjen ”Vi gör det! Feminism från ord till handling”, i parlamentariska församlingar och på gator och torg.

Viktiga datum under kampanjen 

2 september: Kampanjstart ”Vi gör det! Feminism från ord till handling”. 

2-23 september: Uppstartsperiod för kampanjen i lokala partiföreningar 

10 september: Utbildningsdag för administratörer i Zetkin 

23 september: Super saturday – kampanjdag #1 och talkshow om feminism

14 oktober: Kampanjdag #2

23 oktober – 30 november: Rekommenderad period för öppna möten eller temamöten i partiföreningarna 

 

25 november: Kampanjdag #3

7 december: Seminarie #1

13 december: Seminarie #2 

10 januari: Seminarie #3 

24 januari: Seminarie #4 

30 januari: Kampanjavslutning 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk