Nyheter

Sommar med vänstern


Nu drar vi för femte året i rad igång vår den klassiska föreläsningsserien ”Sommar med vänstern”. Kom med och ta del av sommarstämning, superintressanta föreläsningar och stora mängder glass.

Föreläsningarna hålls alltid kl. 18-21 i Gårdslokalen på Andra Långgatan 20.

Sommar med vänstern #1, 28 juni: Staten och kapitalet

Är staten verkligen neutral? Kan vi få det orättvisa kapitalistiska samhället att försvinna genom staten? Riktigt så enkelt är det inte.

Häng med på en djuplodande och högintressant föreläsning om hur dagens härskande klass använder staten för att upprätthålla orättvisorna vi upplever idag. Föreläsare är Vilma Boldning, marxist, ideolog och ledamot av Ung Vänsterns förbundsstyrelse.

Mer info hittar du här!

Sommar med vänstern #2, 6 juli: Step in to our eco, eco chamber!

Klimatet är en av de mest brännande och avgörande frågorna för jordens överlevnad. Hur löser vi klimatkrisen? Vad innebär det att USA drar sig ur Parisavtalet? Hur ser en radikal klimatomställning?

Getrud Ingelman och Gunvor Bergqvist, vänsterpartister och klimataktivister föreläser om klimatkrisen och Vänsterpartiets lösningar för att säkra jordens överlevnad.

Mer info hittar du här! 

Sommar med vänstern 2017 #3, 12 juli: Den sjuka sjukvården

Sjukvårdskrisen blir allt mer ohållbar. Otillräcklig för oss medborgare och med en allt mer ohållbar arbetsmiljö för personalen. Stängda avdelningar, personal som inte orkar mer och patienter som inte får vård. Varför har det blivit såhär och hur kan vi förändra och engagera oss för en bättre och välfungerande vård?

Föreläsare är Monica Djurner, sjuksköterska, huvudskyddsombud på Sahlgrenska och kommunfullmäktigeledamot för Vänsterpartiet Göteborg, samt Valeria Castro, läkare och sjukvårdsaktivist i nätverket ”En annan vård är möjlig” att inleda och hålla i diskussionerna.

Mer info hittar du här! 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk