Nyheter
Göteborgs hamn. En hamnarbetare går mot kameran.

Vänsterpartiet Göteborg stöttar lockoutade hamnarbetare 

 Vänsterpartiet Göteborg stöttar lockoutade hamnarbetare 
 

Förtroendevalda för Vänsterpartiet Göteborg skänker sina mötesarvoden för maj till de utestängda hamnarbetarna i Göteborg. Efter att APM Terminals valde att lockouta hamnarbetare så startades en insamling bland vänsterpartisterna i Göteborg.

Adriana Aires. 
 
– Det har varit problem med APM Terminals drift av containerhamnen under en längre tid. När de nu valde en sådan vårdslös och extrem åtgärd som lockout, vill vi i Vänsterpartiet stöttar hamnarbetarna på ett praktiskt vis, säger Adriana Aires, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg.
 
Totalt har de förtroendevalda samlat in 25 300 kronor, som kommer skänkas till hamnarbetarna i Göteborg.  
 
APM Terminals inledde en lockout i hamnen den 19 maj. Just nu är ungefär 280 hamnarbetare lockoutade från arbete på kvälls- och nattskiften. Den 8 juni hade lockouten resulterat i en nedstängning av hamnen i totalt 189 timmar och kommer att fortsätta till slutet på juni.
 
– Vi är besvikna på APM Terminals. Problemen med minskade volymer i hamnen började innan konflikten med facket. Vänsterpartiet var de enda som var emot privatiseringen och mycket av det vi då varnade för har blivit verklighet, avslutar Aires. 
 
Presskontakt:
Arne Hellmark (Pressekreterare Vänsterpartiet) 070 919 99 73 [email protected] 
Adriana Aires. 
 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk