Nyheter

1 maj i Göteborg med Jonas Sjöstedt: ”Det är vår tur nu – socialism i vår tid”


★★★Samling Andra långgatan kl 13:30 ★★★

Fira 1 maj med Vänsterpartiet och Ung Vänster! Vi bjuder in till Göteborgs största demonstration och roligaste folkfest på arbetarrörelsens högtidsdag under parollen ”Det är vår tur nu – socialism i vår tid”. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är huvudtalare.

★★★ TILL MINNE AV DE SPANIENFRIVILLIGA ★★★
Vi börjar dagen kl 11:00 på Masthuggstorget där vi hedrar de frivilliga som kämpade mot fascismen under spanska inbördeskriget. Arrangörer är Sveriges Spanienfrivilligas vänner. Efter manifestationen går vi tillsammans till folkfesten på Andra långgatan.

★★★ GÖTEBORGS STÖRSTA 1 MAJ-TÅG ★★★
Vi samlas på Andra långgatan kl 13:30. På långgatan kommer det finnas nejlike- och 1 maj-pinsförsäljning, tal och folkfeststämning. Vi tågar sedan tillsammans till Gustaf Adolfs torg i Göteborgs största och roligaste tåg.

★★★ TORGMÖTE PÅ GUSTAF ADOLFS TORG ★★★
På Gustaf Adolfs torg möts vi av socialistisk orkestermusik, bokbord och tal av Jonas Sjöstedt och Malin Andreasson.

★★★ HUVUDTALARE ★★★
Jonas Sjöstedt (partiledare, Vänsterpartiet)
Malin Andreasson (distriktsordförande, Ung Vänster Göteborg)

★★★ FEST PÅ FOLK ★★★
På kvällen är du välkommen på årets största socialistiska fest på baren Folk, i Folkteaterns vackra lokaler vid Järntorget.

★★★ARRANGÖRER ★★★
Vänsterpartiet Göteborg och Ung Vänster Göteborg.

★★★ DET ÄR VÅR TUR NU ★★★
Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat. Trots det är den här regeringen inte beredd att vidta de åtgärder som krävs för att på allvar minska orättvisorna och få ett samhälle som fungerar bättre för alla.

I vårt land ska människor känna sig delaktiga. Vi ska leva i ett samhälle där vi tar tillvara på varandra och där vi kan lita på att vi får det stöd och den service vi behöver för att kunna leva fria liv under anständiga villkor. Vi vill att alla människor i Sverige ska kunna vara stolta över att leva i ett land byggt på solidaritet och jämlikhet.

Där är vi inte i dag. Även om det är mycket som går bra i Sverige, är vi inte i ett läge där vi har en ekonomisk politik för alla. Vi har ett skattesystem som är riggat för de rika. Det har aldrig funnits fler svenska miljardärer än i dag och de är dessutom rikare än någonsin. Samtidigt är det många, många pensionärer som tvingas leva på en för låg pension. Alldeles för många föräldrar har inte råd med någon ny vinterjacka till barnen trots att den gamla är för liten. Sverige har blivit ett land med stora klyftor. Ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Nu är det nog. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla. Det är vår tur nu.

SOCIALISM I VÅR TID
Vårt mål är socialism. Socialismen är inte en utopi, det är ett verkligt alternativ till den kortsiktiga kapitalismen som fortlöpande monterar ner vårt gemensamma och river sönder vårt samhälle.

Ett socialistiskt samhälle innebär att vi inte blir förminskade utifrån våra omständigheter utan är trygga och fria. En tillvaro där vi inte lever i händerna på skattefuskande företagsledningar och chefer utan har makt över våra liv. Där våra kroppar inte förstörs på jobbet utan där vi har tid och ork att umgås med vänner, familj och barn. En gemenskap där solidariteten är starkare än egoismen. Där människovärdet går före marknaden.

Ett annat samhälle är möjligt. Med vår gemensamma kamp ska vi ta tillbaka allt som de har stulit. Tillsammans gör vi skillnad och skapar socialism i vår tid!

Facebook-event för 1 maj 2017 hittar du här!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk