Nyheter

Workers memorial day: vi kommer aldrig acceptera dödsolyckor på arbetet

Idag är det Workers Memorial Day, en dag då vi minns och hedrar de som avlidit på jobbet. Under 2016 dog 37 personer på arbetet i Sverige. Det innebar ett trendbrott från föregående år, då dödsolyckor på arbetsplatser för första gången på länge ökade.

Arbetslivet blir allt hårdare. Vänsterpartiet kommer aldrig acceptera att företag prioriterar nedskärningar, effektiviseringar , ökad arbetsbörda och vinstjakt framför människors säkerhet på jobbet.

–  För arbetares säkerhet och arbetslivskvalitet behöver vi tydligare ansvarsförhållanden för underentreprenörer, tryggare arbetsvillkor så att fler vågar säga ifrån, och fler arbetsmiljöinspektioner, såväl annonserade som oannonserade. Vänsterpartiet kommer att fortsätta att arbeta för dessa och andra förbättringar på arbetsmiljöområdet, sa Ali Esbati tidigare under 2017.

Vi kommer aldrig sluta kämpa för ett samhälle där människovärdet går före företagens kortsiktiga vinstjakt.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk