Nyheter

Adriana Aires vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg

Adriana Aires vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg

Adriana Aires valdes till ordförande för Vänsterpartiet Göteborgs i söndags. Som ordförande kommer hon leda det politiska arbetet för Vänsterpartiet i kommunen.

Adriana Aires valdes under söndagen enhälligt av Vänsterpartiet Göteborgs distriktsårskonferens.

35- åriga Adriana Aires blev vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg redan förra året.

I år fick hon fortsatt förtroende och valdes enhälligt av ombuden på årskonferensen i söndags.

När valberedningens sammankallande Grith Fjeldmose presenterade förslaget beskrevs Aires som en stark ledare som visat prov på enorm arbetskapacitet.

– Vi har fullt förtroende för att Adriana kommer att fortsätta att utveckla Vänsterpartiets politik i Göteborg tillsammans med övriga ledamöter i distriktsstyrelsen, säger Fjeldmose.

Vänsterpartiet i Göteborg växer så det knakat och medlemmar strömmar till partiet. Att få medlemmar att vilja engagera sig är en hjärtefråga för Aires.

– Vänsterpartiets styrka är att vi har en förmåga att mobilisera. Politisk organisering är kuren mot politisk depression, säger hon.

Adriana Aires är även känd i partiet för att tagit stark ställning i flyktingfrågan. Tillsammans med flera andra var hon med och öppnade Vänsterpartiets egna lokaler under flyktingvågen hösten 2015.

– Det handlade om att ge flyktingar tak över huvudet och mat i magen när kommunen inte var tillräckligt snabba med att ta fram boenden. Vi bedrev praktiskt solidaritetsarbete dygnet runt och hjälpte hundratals människor, säger Aires.

I Vänsterpartiet Göteborg är det distriktsstyrelsen som tar alla övergripande politiska beslut i kommunen. De leder därigenom arbetet som sker i kommunpolitiken.

Presskontakt:

Arne Hellmark (pressekreterare) 0709199973, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk