Nyheter

Manifestation för asylrätten, mot regeringens asylpolitik

För människor på flykt har Sverige varit ett ljus i mörkret den här hösten. Men den 24:e november valde regeringen att släcka det ljuset. Regeringens nya förslag innebär att människor på flykt hindras från att ta sig till Sverige för att söka asyl. Av de som ändå lyckas ta sig hit kommer färre få stanna och dessutom med otrygga tillfälliga uppehållstillstånd.

Regeringen valde att göra just det Sverige har kritiserat andra länder för att göra. Istället för att pressa övriga EU att ta sitt ansvar väljer regeringen att sätta press på de människor som flyr för sina liv. Regeringen tror att flera länder kommer ta emot om Sverige stänger sin dörr mot flyktingar. Vi tror att det är tvärt om – nu kommer allt flera länder följa i Sveriges fotspår och stänga sina gränser.

De som drabbas är människor på flykt. Det kan vi i Vänsterpartiet aldrig acceptera.

Tisdagen den 1:e december kl 18 på Gustav Adolfs torg arrangerar vi därför en bred manifestation för asylrätten, mot regeringens asylpolitik.

Här hittar du Facebook-eventet.

Vill er organisation stå bakom manifestationen eller tala, hör av er till [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk