Nyheter

Vänsterpartiet kommenterar införandet av inre gränskontroll

Asylrätten och ett tryggt mottagande av människor på flykt är under hot. Regeringen har gjort upp med högerpartierna om tillfälliga uppehållstillstånd, inre gränskontroll och identitetskrav på färjor till Sverige.

– Det innebär ett allvarligt hot mot rätten till asyl och ett värdigt och tryggt mottagande för människor på flykt. Kraven på ID-handlingar är en klar inskränkning av asylrätten som är fullständigt oacceptabel. Det är dags för regeringen att sluta med skrämsel och signalpolitik och istället göra rejäla satsningar på välfärden och på ett tryggt mottagande, säger Elin Engström, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg.

Vad gör Vänsterpartiet för att göra skillnad i Göteborg?

– Vi har bland annat sett till så att det finns fler platser för ensamkommande barn och en kommunal informationscentral för nyanlända flyktingar. Dessutom har många vänsterpartister genomfört konkret solidaritetsarbete och gett många människor tak över huvudet, varma kläder och mat i magen.

Vad kan man göra för att hjälpa till och göra skillnad?

– Sätta tryck på regeringen och visa att man inte tycker att det är en acceptabel politik som de för. På lördag mobiliserar vi våra medlemmar över hela Göteborg för att kräva ett värdigt och tryggt mottagande, vi genomför aktioner på nio olika platser och alla som vill vara med är välkomna!

ANGERED: Hammarkulletorget kl. 11-13
BACKA: Backa Kyrkogata kl. 11.
BISKOPSGÅRDEN-TORSLANDA: Hjalmarbrantingplatsen kl. 12-14
CENTRUM: Brunnsparken kl. 13-15
KORTEDALA-GAMLESTADEN-BERGSJÖN: Kortedala torg kl. 12-14
LINNÉ: Hörnet Landsvägsgatan/Haga Nygata klockan kl. 11-14
LUNDBY: Hjalmarbrantingplatsen kl. 12-14
MAJORNA: Mariaplan kl. 12-14
ÖRGRYTE-HÄRLANDA: Olskrokstroget kl. 12-14

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk