Nyheter

Kommunala Bostadsbolaget köper 890 privata hyresrätter

Allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg förvärvar fastigheter på Gropens gård och Bredfjällsgatan i Hammarkullen av D. Carnegie & Co. Affären omfattar 890 hyreslägenheter och köpesumman utgår från ett underliggande fastighetsvärde om 493 miljoner kronor. Förvärvet innebär att Bostadsbolaget därmed äger och förvaltar över 2 200 hyreslägenheter i Hammarkullen. Av de 890 nyförvärvade hyreslägenheterna planerar bolaget att på sikt omvandla hälften till kooperativa hyresrätter och bostadsrätter. Detta för att genom blandade upplåtelseformer öka områdets attraktivitet och integrationen i staden.

– Vi är glada att D. Carnegie & Co har valt att sälja till just Bostadsbolaget. Förutom rent förvaltningsmässigt ser vi också en rad samhällsekonomiska fördelar, säger Johan Zandin (V), styrelseordförande på Bostadsbolaget.

Det var en enig styrelse som beslutade att fullfölja förvärvet och Bostadsbolagets styrelseordförande Johan Zandin har stora förväntningar för Bostadsbolagets möjligheter att påverka områdets framtida utveckling i en positiv riktning.

– Som Vänsterpartist känns det extra roligt att affären har fått så positivt mottagande från hyresgäster, Hyresgästföreningen och andra boende i stadsdelen, säger han.

Affären är villkorad av ett godkännande från Bostadsbolagets moderbolag Förvaltnings AB Framtiden och Göteborgs kommunfullmäktige.

Planerat tillträde för fastigheterna är 1 februari 2016.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk