Nyheter

Valberedningen föreslår Jonas Sjöstedt till partiordförande

Efter en öppen process, helt unik i Sveriges politiska historia, har Vänsterpartiets valberedning föreslagit Jonas Sjöstedt till posten som partiordförande för Vänsterpartiet.

– Den centrala valberedning har presenterat sitt förslag på efterträdare till Lars Ohly. Göteborgsdistriktets kongresskonferens nominerade Rossana Dinamarca och Jonas Sjöstedt i ett delat ledarskap och vi är naturligtvis nöjda med att åtminstone en av våra kandidater finns på förslaget. Nu är det upp till kongressen att välja partiordförande och besluta om huruvida vi ska ha ett system med delat ledarskap, säger Thaher Pelaseyed, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg.

– Nu gäller det att fokusera på det politiska innehållet. Vänsterpartiets nästa partiordförande och partistyrelse måste få tydliga riktlinjer gällande partiets framtida utveckling, Två viktiga frågor är hur vi kan nå ut med våra politiska krav och hur vi kan bygga en starkare partiorganisation som förmår bilda opinion för en socialistisk och feministisk politik utanför de parlamentariska församlingarna, avslutar Thaher Pelaseyed.

För mer information, kontakta

Thaher Pelaseyed
+46 (0) 733-79 43 47
[email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk