Nyheter

Vi kampanjar för sex timmars arbetsdag

När vi säger att vi ska arbeta för att införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön så menar vi det. I helgen kampanjar vi över hela Göteborg.

Sex timmars arbetsdag är feminism i praktiken

Majoriteten av de anställda i offentlig sektor är kvinnor. För att orka med ett helt arbetsliv arbetar många deltid. Andra går i pension innan de fyllt 65 år för att de inte orkar med de tuffa arbetsvillkoren.

Konsekvenserna är förödande. Låg pension som leder till begränsad makt över sitt liv. En kropp som värker. Det är inte kvinnor som ska tvingas offra sig för att vi ska ha en välfärd att lita på; det priset måste vi betala gemensamt.

De som arbetar i välfärden förtjänar sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Det är dags att vi betalar tillbaka den enorma skuld vi har till alla kvinnor som sliter ut sig i välfärden.

Vänsterpartiet vill särskilt prioritera sex timmars arbetsdag för alla som jobbar inom förskolan och omsorgen, där sjukfrånvaron är som högst och arbetsvillkoren som tuffast.

Vi kampanjar över hela Göteborg
På lördag 19/11 kampanjar vi över hela Göteborg för sex timmars arbetsdag. Här kommer våra partiföreningarna stå och dela ut flygblad:
  • Angereds resecentrum klockan 12–14
  • Frölunda torg klockan 13–15
  • Kulturhuset i Bergsjön klockan 11–15
  • Hjalmar Brantingsplatsen klockan 12–15
  • Mariaplan klockan 13–15
  • Redbergsplatsen klockan 11–13

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk