Nyheter
Vänsterpartiet göteborg hemlöshet

Krafttag mot hemlöshet i Göteborg!

Ingen ska behöva sova ute i kylan. Nu tar vi krafttag mot hemlösheten i Göteborg. Vi har mål att hemlösheten i Göteborg helt ska upphöra. Alla människor har rätt till ett hem, nu börjar det arbetet på riktigt.

Akut bostadslöshet

I vinter har vi öppnat fler sovplatser för människor i akut bostadslöshet. Den som är akut bostadslös kan vända sig till sitt socialkontor på dagtid eller till socialjouren på kvällar och helger för att ansöka om boende.

Som en del av Göteborgs insatser för personer i hemlöshet slogs dörrarna i början av december upp för ett tillfälligt vinterboende i Majorna.

Vi arbetar också med att söka upp personer i hemlöshet. Uppsökarenheten är ute varje kväll och natt för att söka upp personer i hemlöshet. De hjälper till med akut övernattning, arbetar motiverande och länkar vidare till socialtjänsten.

Förstärker arbetet att ta sig ur hemlöshet

Vi förstärker också arbetet med att ta sig ur hemlöshet. Det handlar om en form som heter ”Bostad först”, där människor i hemlöshet får en bostad först och sen hjälp och stöd med andra saker i livet.  Vi öronmärker ännu fler lägenheter för att erbjuda hemlösa ett riktigt hem.

En annan viktig politisk vinst är att vi förbjudit alla vräkningar av barnfamiljer i Göteborg. 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk