Pressmeddelanden
Topplista Hanna Gedin och Jonas Sjöstedt

Toppnamn för Vänsterpartiet Göteborg klara

Hanna Gedin och Jonas Sjöstedt toppar vallistan till Europaparlamentet för Vänsterpartiet Göteborg. Det beslutade medlemmarna i Göteborg på en valkonferens under söndagen den 8 oktober.

Göteborgsdistriktet vill se Hanna Gedin som förstanamnet på vallistan. Hanna Gedin har mångårig erfarenhet i Vänsterpartiet. Senast som biträdande partisekreterare för Vänsterpartiet och arbetar just nu som politisk rådgivare för Vänsterpartiet och Enhedslistan i Europaparlamentet.

Som andranamn vill Göteborgsdistriktet se Jonas Sjöstedt. Jonas Sjöstedt har varit partiledare för Vänsterpartiet, riksdagsledamot och tidigare varit ledamot i Europaparlamentet.

– Det är viktigare än någonsin med en stark vänster i Europaparlamentet. Vi laddar nu för att göra en framgångsrik valrörelse i Göteborg nästa år. Både Hanna Gedin och Jonas Sjöstedt är starka kandidater till vallistan, kommenterar Sara Carlsson Hägglund, vice ordförande Vänsterpartiet Göteborg.

Fakta:

Göteborgs lokala Europaparlamentskonferensen den 8 oktober valde tre kandidater till den nationella Europaparlamentskonferensen som kommer hållas den 20 januari 2024.

Göteborgsdistriktets vallista:

  1. Hanna Gedin
  2. Jonas Sjöstedt

Gertrud Ingelman (ej valbar plats)

Presskontakt:

Sara Carlsson Hägglund, vice ordförande Vänsterpartiet Göteborg

Jennie Bank, kommunikatör

Tel: 073-384 46 42

Mail: [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk