Nyheter
extrabudget för Göteborg.

Vi sätter välfärden först

Idag presenterade vi i det rödgröna styret vår extrabudget för Göteborg. Den svenska ekonomin utvecklas mycket negativt. Vi har en gedigen inflationskris, med hög inflation och en allvarlig lågkonjunktur som väntar runt hörnet.  Inflationen slår hårt mot göteborgarna och vår gemensamma välfärd.

Vi tar nu vårt ansvar att så långt som möjligt skydda välfärden i Göteborg. Syftet är att så långt som möjligt undvika besparingar och underskott. Vi går nu in med krisinsatser för:

  • Förskola och skola
  • Trygghetsarbete
  • Barn, unga och föreningsaktiviteter
  • Kultur

– Vi lovar att göra allt som står i vår makt för att skydda välfärden, säger kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Bernmar (V).

SD-stödda regeringen utan krispolitik

Mitt i krisen står regeringen utan krispolitik. Den SD-stödda regeringen har skurit ned i statsbidragen och gör nästan ingenting för att underlätta krisens bördor för vanligt folk. 

Enligt Sveriges Kommuner och Regioner hade det behövts tjugo miljarder mer i statliga medel bara för att bibehålla fjolårets standard. Så mycket har priserna gått upp och trots det gav regeringen bara kommunerna sex miljarder. Resultatet: direkta nedskärningar i vår kommunala välfärd i Göteborg.

Den blåbruna regeringen har högst medvetet i stället valt skattesänkningar för höginkomsttagare. Det är en bedrövlig utveckling och ett hot mot välfärden. Vi tar nu vårt ansvar, det dags för regeringen att göra detsamma.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk