Nyheter
Christian Larsson höll tal under dagens Prisprotest i Göteborg

Demonstrationslördag!

Idag hölls två demonstrationer på olika platser i Göteborg. Vi i Vänsterpartiet Göteborg var såklart på plats!

Demonstrationen Riv Tidöavtalet! hölls kl 12 idag som arrangerades av flera organisationer, bland annat Extinction Rebellion och Fridays For Future. Vi hade flera medlemmar på plats.

Riv tidöavtalet demonstration i Göteborg
Gertrud Ingelman, från partistyrelsen, på plats under dagens demonstration Riv Tidöavtalet.

Kl 15 var det dags för den andra demonstrationen: Prisprotest i Göteborg. Arrangörerna till demonstrationen var bland annat Allt åt alla Göteborg och Skiftet.

Christian Larsson höll tal under dagens Prisprotest i Göteborg
Christian Larsson, från partistyrelsen, höll tal under dagens Prisprotest i Göteborg. Foto: Alexander Molander.

Christian Larsson, ledamot i partistyrelsen, höll tal på demonstrationen Prisprotest vid Järntorget. Här är Christians hela tal:

Klassfienden har ett namn och en adress påpekade Brecht, när han tyckte att beskrivningen av klassamhället var för abstrakt, i Sverige sammanfaller dessa namn och adresser med topplistan för de  bidragstagare som fått mest utbetalt i elstöd.

Regeringen betalar ut 55 miljarder av våra skattepengar. De betalar trots att många företag redan skickat notan vidare till kunderna. Konjunkturinstitutet och riksbanken har kunnat konstatera att lönsamheten ligger över genomsnittet i våra företag, det gör den fan inte i hushållen. Folket får betala elkostnaderna en gång i affären och sedan en gång till över skatten. Samtidigt som regeringen kör med råliberalism som fördelningsnyckel får Ica montera ner sin självscanning eftersom folk har börjat stjäla sin mat.

Det är inte så att regeringen inte har reagerat på Expressens avslöjanden om att det är Sveriges mest förmögna, de har gått fram med en promemoria om att hemligstämpla mottagarna av framtida stöd.

Tidigare i veckan genomfördes en skattesänkning på 13 miljarder för höginkomsttagare och här i stan såg högerpartierna till att höja sina egna arvoden. Det är som om politiken utformas av sånt folk man bara ser bland skinnfåtöljer å träpaneler i The Crown. Hela upplägget reflekterar så tydligt vilka människor det är som räknas i den här regeringens Sverige, och vilka som inte gör det.

Vi i Vänsterpartiet går istället fram med breda satsningar som når hela landet och som gör större skillnad i vanligt folks plånbok. Genom att sätta ett tak för hur många kilowattimmar du kan få stöd för kan vi omfördela från de förmögna hushållen till vanligt folk och hjälpa många fler, mycket mer med sina elräkningar. Vill du fortsätta värma upp din pool får du sälja sina värdepapper, vi betalar inte.

Och när jag ändå har er på tråden, högern har startat ett nytt försök att sälja stans hyresrätter.. På lite längre sikt är det enda som kan få ner hyran för oss som bor i hyresrätt att utbudet av hyresrätter ökar. Säljer kommunen dom e det vi som bor kvar i hyresrätter körda, då är det vi som får konkurrera om lägenheterna som blir kvar med hyreshöjningar.

Hjälp oss sprida ord, just nu pågår en digital kampanj för att stoppa detta, rör inte min hyresrätt heter den, sök på det och hör en insats!

Tack för att ni lyssnade.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk