Nyheter
Nooshi Dadgostar höll sommartal i Göteborg

Nooshi Dadgostars sommartal i Göteborg!

Nooshi Dadgostar talade inför en stor publik på Vänsterpartiets valmöte i Bältesspännarparken I Göteborg. Talet handlade till stor del om Vänsterpartiets mål för den kommande mandatperioden:

“Med modet att förändra kommer Vänsterpartiet, med rätt valresultatet, samarbeta med de andra partierna på vänstersidan för att ta plats i regeringen och axla ansvaret. Vi söker väljarnas mandat för att bygga Sverige starkt igen. Vi söker mandat för att ta tillbaka kontrollen över det som politikerna i åratal överlämnat till marknaden. Vi söker mandat att förbättra din sjukförsäkring och avskaffa karensdagen. För att fortsätta att höja pensionerna och stärka välfärden. Andra lovar – vi agerar.”

Nooshi talade också om behovet av satsa stort på en förstärkt välfärd, om kravet på Sverigepris på el, om Vänsterpartiets sexpunktsplan för att avskaffa marknadsskolan, behovet av att stärka lagstiftningen kring anonyma donationer och om Vänsterpartiets planer på att fortsätta höja pensionerna. 

Missade du Nooshis tal? Se det här!

Här kan du se Nooshis tal!

Daniel Bernmar, gruppledare för Vänsterpartiet Göteborg höll också tal om våra lokalt prioriterade frågor i valet: klimatet, bostäder och välfärden.

”Vänsterpartiet är ett välfärdsparti. En röst på oss är en röst på att bygga upp välfärden igen. En stark välfärd är bra för alla. Det är bara genom en stark välfärd vi kan minska ojämlikheten och trygga att inget barn faller mellan stolarna och att alla äldre får det stöd de behöver. Vi vill att en förskollärare ska kunna gå på rast utan att få dåligt samvete mot sina kollegor för att grupperna är för stora och arbetsbelastningen för hög. Vi vill att de äldre som har hemtjänst ska mötas av personal som inte har bråttom vidare till nästa person på grund av underbemanning.”

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk