Nyheter
Håkan Eriksson Vänsterpartiet Göteborg

Vår distriktsordförande: Tillsammans för förändring

Vi står inför en valrörelse där mycket står på spel. Det handlar om våra liv och vem som har makten. Vi kan gå segrande i valet – om vi alla bidrar och tar kampen tillsammans!

Vi känner det in på bara livet. Ökade klassklyftor och kapitalismens råhet. Fattigdomen ökar. Samtidigt vet vi att de tio rikaste i Sverige tillsammans har en förmögenhet på över tusen miljarder kronor. Ofattbara siffror. Men klassklyftorna handlar inte om siffror i sig – det handlar om våra liv. Vi känner av ökade politiska motsättningar i vardagen. Förvärrad rasism, hårdare kvinnoförtryck, elitens klasskamp mot vanliga arbetare. Högerkrafterna flyttar fram sina positioner. Vi upplever klimatkatastrofens konsekvenser här och nu.

Att få en valframgång handlar om att vända den politiska utvecklingen. Vi går till val för ett starkare Sverige och rättvisare Göteborg, för att återuppbygga välfärden och tryggheten i vårt land. Efter många år av marknadslösningar och privatiseringar måste vi ta tillbaka kontrollen, förändra livet till det bättre för vanligt folk och genomdriva akut klimatomställning.

Vi behöver stärka våra positioner i parlamenten för att kunna genomföra konkreta förändringar. Gör vi en bra valrörelse så kan vi åstadkomma maktskiften i kommunen och regionen och vi kan mota högern nationellt. Vi ser att det är inom räckhåll! Vi är fler medlemmar i distriktet än på decennier och opinionsmätningar visar att stödet från göteborgarna ökar.

Dock kan vi inte ta något för givet. Inget kommer av sig självt. Det kräver att vi gör jobbet tillsammans. Att du bidrar, att jag bidrar, att vi alla gör vad vi kan. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Du kanske helst sätter upp valplakat eller delar flygblad på torget? Eller kanske det passar dig bäst att ladda ner partiets app ”Agera” och vara med och sprida våra budskap och ta debatten på sociala medier? Det finns många olika sätt att bidra! Exempelvis kan du delta i det lokala valarbetet i din partiförening eller komma till valhubben på Andra Långgatan 20 och hjälpa till.

Gemensamt är att valkampen inte är något som sker långt borta i en debatt på TV eller partiledarintervju – den finns i vardagen. Den sker på stadens gator och torg, på internet och våra sociala media-kanaler, i fikarummet på jobbet och på skolans raster. Ta steget och prata med folk omkring dig där just du är aktiv och verkar!

Valrörelser handlar för oss inte bara om att få så många göteborgare som möjligt att rösta med Vänsterpartiet. Det är såklart grundläggande. Det handlar också om att få med fler i kampen för ett i grunden bättre samhälle, för socialism och feminism. Vi vill organisera fler medlemmar så att vi kan bli en än starkare politisk kraft. Men också bygga och stärka delaktigheten i en större rörelse av föreningar och utomparlamentariska grupper. Allt ifrån fackföreningarna och hyresrättsrörelsen till klimataktivistgrupper eller den lokala idrottsföreningen. För oss är det självklart att vi måste föra kampen tillsammans med andra. I och utanför parlamenten.

Tillsammans formerar vi en tydlig politisk kraft för förändring, för socialism och feminism. Vi ses i valarbetet kamrater!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk