Nyheter
Vänsterpartiet vill nu utreda om kommunen kan ta över marken och bygga en skola istället.

Bygg en kommunal skola istället för Internationella engelska skolan

Det stod nyligen klart att Skolinspektionen sätter stopp för Internationella engelska skolans planer på att bygga en ny grundskola för 900 elever i Södra Änggården i Göteborg. Något som bland annat Göteborgs-Posten och Dagens nyheter rapporterat om. Vänsterpartiet vill nu utreda om kommunen kan ta över marken och bygga en skola istället.

– Det behövs en skola i området och kommunen har störst möjlighet att driva en skola på ett seriöst och tryggt sätt, säger Jenny Broman (V), kommunalråd.

Bakgrunden till att Internationella engelska skolan nekats etableringar i flera kommuner på kort tid är att de inte har skickat in de underlag som Skolinspektionen kräver, bland annat uppgifter på hur intresset ser ut för de aktuella skolorna. Vänsterpartiet anser att kommunen bättre kan möta behovet av en skola i Göteborg.

– Internationella engelska skolan har fått mycket kritik för sitt vinstintresse, stora klasser, höga läraromsättning och att de riktar sig mot de elever som behöver minst stöd. Vi ser hellre att kommunen eller andra seriösa aktörer utan vinstintresse driver skolor, säger Broman.

Vänsterpartiet kommer föreslå att kommunen ska utreda om de kan ta över marken och bygga en skola i Södra Änggården. Förslaget kommer behandlas i augusti.

PRESSKONTAKTER:

Jenny Broman (V)  [email protected]  

Pressekreterare:

Alice Vernersson (V) 0704 30 02 77, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk