Nyheter
Äldreboendet Treklövern räddat

Vi räddade äldreboendet Treklövern!

En riktig vänstervinst! Vi räddade det kommunala äldreboendet Treklövern från nedläggning!
Nyligen lyckades vi få med oss en majoritet av partierna i Äldre samt vård och omsorgsnämnden att stoppa nedläggningen av Treklöverns äldreboende. Vi är stolta och glada över att det omtyckta äldreboendet får vara kvar.

För ganska exakt ett år sedan skrev vår gruppledare Daniel Bernmar en debattartikel i GP om hur borgarna vill smygprivatisera äldreboenden. Borgarna kallar det en valfrihetsreform att de äldre skulle få välja fritt mellan kommunens boenden och privata. Vi varnade för konsekvenserna.

När många äldre väljer privata boenden tvingas kommunen lägga ner boenden pga annars blir det extremt dyrt med tomma platser utan intäkter. Det i sin tur leder till att äldre kommer få flyttas runt som schackpjäser för att fylla tomma platser. Det innebär också att personalen tvingas till omplaceringar eller uppsägning när ett äldreboende måste läggas ner.

Ärendet med äldreboendet Treklövern blev skarpt läge i den här riktningen. Men vi lyckades stoppa nedläggningen av det omtyckta äldreboendet. 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk