Nyheter
Bild på personal och en äldre person på ett äldreboende

Sex timmars arbetsdag på minst ett äldreboende i Göteborg!

Det är ingen naturlag att vi ska arbeta 8 timmar per dag. I förra veckan gick vi fram med ett skarpt förslag i ÄVO-nämnden där vi ville införa arbetstidsförkortning för personalen på minst ett äldreboende i Göteborg. 
 
Efter pandemin kan vi inte gå tillbaka till det arbetsliv vi tidigare haft utan hitta ett nytt nuläge. Nu är det dags att göra en omstart och även titta på nya möjligheter när det gäller arbetstiden. Vi tror att människor mår bättre och får en bättre balans i vardagen när man får mer tid för familj, fritidsintressen och återhämtning. Detta är starten för ett nytt arbetsliv efter pandemin.
 
Under tiden vi var med och styrde i Göteborg genomförde vi flera lyckade försök med sex timmars arbetsdag. Bland annat ett försök på äldreboendet Svartedalen som blev världskänt. Där blev resultatet friskare och mindre stressad personal som fick mer tid över för familj och fritid. Det skapar också fler arbetstillfällen, genom att dela på jobben kan fler arbeta.
Vi i Vänsterpartiet har under lång tid förespråkat arbetstidsförkortning som en av lösningarna för att förbättra arbetsvillkoren i välfärden. Särskilt vill vi prioritera dem som jobbar inom förskolan och omsorgen där sjukfrånvaron är som störst och arbetsvillkoren tuffast.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk