Nyheter
Feministiska segrar för Vänsterpartiet Göteborg i kommunpolitiken Göteborg

Feministiska segrar under mandatperioden

Vänsterpartiet gör skillnad i kommunpolitiken!

Vänsterpartiet i Göteborg är ett socialistisk och feministiskt parti, och som ett sådant driver vi utvecklingen för en mer rättvis, jämlik och jämställd stad, både i och utanför parlamenten. Vi har långsiktiga visioner – men också konkreta och genomförbara lösningar. Här är våra feministiska segrar från mandatperioden i Göteborg!

En nollvision mot våld i nära relationer införs

Göteborgs Stad antar en nollvision mot våld i nära relationer. Det innebär utökade insatser för att motverka mäns våld och att alla kommunens verksamheter ska informera, uppmärksamma och uppmana till att reagera vid oro om våld. Läs mer om förslaget här.

Förstärkt arbete mot våld i nära relation 

 2020 fick vi igenom vårt förslag att förstärka arbete mot våld i nära relation inom områdena barn och unga, vuxna och funktionshinder, och fler kompetenshöjande insatser för personal inom socialtjänstens och funktionshinderområdets verksamheter. Läs mer här!

Våldsförbyggande arbete i skolan

Efter en motion av Vänsterpartiet Göteborg, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ har vi fått igenom att genomföra en pilotverksamhet med metoden Mentors in violence prevention eller annan likartad kunskapsbaserad våldsförebyggande metod på skolor som önskar delta i piloten. Läs mer här!

Bostäder till våldsutsatta

I AB Framtiden har Vänsterpartiet Göteborg sett till att bostadsbolagen ska ta tillvara de möjligheter som koncernens policy och regler för uthyrning av bostäder ger avseende att bidra med bostäder för de som utsätts för våld i nära relation (punkt 3 och 4 i TU). Tack vare detta kommer fler kvinnor att komma från våldsamma relationer.

Kollektivavtal mot sexuella trakasserier

Vänsterpartiet Göteborg fick igenom att Göteborg ska bli första kommunen i Sverige att teckna ett kollektivavtal mot sexuella trakasserier. Det är en tydlig signal om att vi inte accepterar någon form av sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Stoppat (o-)hälsoscheman i äldreomsorgen

Vi har satt stopp för utvecklingen av de så kallade hälsoscheman med fler nattarbetspass pass. Hälsoscheman innebär att arbetstiden förkortas utan att heltidsmåttet förändras. Det betyder i realiteten att man behöver arbeta fler pass per schemaperiod för att få ihop sina timmar till heltid. Samtidigt innebär det också att det går att få ihop verksamheten utan att anställa fler personer.

Förstärkning av arbetsmiljön för de som arbetar natt i Göteborg är rätt och viktigt. Trots att vi sitter i opposition har vi pressat det lilla högerstyret att ta ansvar för arbetsmiljön. En klar vänstervinst!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk