Pressmeddelanden
Göteborgare ratar ombildningar vänsterpartiet göteborg

Göteborgare ratar ombildningar 

Sex av tio göteborgare tycker ombildningar är dåliga, visar en ny undersökning från V/Kantar Public. Minst omtyckt är ombildningar i Majorna-Linné. 
– Högerpartiernas utförsäljningar saknar förankring hos de boende, säger Håkan Eriksson, distriktsordförande Vänsterpartiet Göteborg. 

I oktober 2021 beslutade Göteborgs fullmäktige i enlighet med styrande partiernas förslag att öppna för ombildningar i hela Göteborg, ett beslut som kritiserats från vänsterhåll för att öppna upp för massutförsäljningar av kommunalt ägda hyresrätter.   

Nu visar en ny V/Kantar Public-undersökning att så många som sex av tio göteborgare tycker att ombildningar av hyresrätter är dåliga. Endast 6% har vid tillfrågan svarat de tycker det är mycket bra att hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Minst omtyckt är ombildningar bland kvinnor. 

Undersökningen visar även att det är de boende i området Majorna-Linné som tycker sämst om ombildningar, en del av Göteborg med en stor andel offentligt ägda hyresrätter. 

– Detta bekräftar vad vi länge vetat, att högerpartiernas utförsäljningar saknar förankring hos de boende vars hem man vill sälja ut. Vi kommer gå till val på att stoppa utförsäljningarna, det är ett löfte från oss, säger Håkan Eriksson (V), distriktsordförande Vänsterpartiet Göteborg.  

Kantar Publics undersökning har gjorts på uppdrag av Vänsterpartiet Göteborg för att få en tydligare bild av hur göteborgarna själva ser på ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter. 

Fakta. Så gjordes undersökningen. 

Kantar public har på uppdrag av Vänsterpartiet Göteborg genomfört en opinionsundersökning ett år före valet 2022 bland de boende inom Göteborg stad.  

1404 intervjuer genomfördes 17-22 november 2021. Undersökning är genomförd genom webbpanel samt sms. 

Frågan var: Hur bra eller dåligt tycker du att det är att hyresrätter ombildas till bostadsrätter, i din kommun?(flera svar möjliga) 

Mycket dåligt: 28% 

Ganska dåligt: 30% 

Ganska bra: 23% 

Mycket bra: 6% 

Tveksam, vet ej: 12% 

Kontakta för att ta del av opinionsundersökningen och ytterligare information.

PRESSKONTAKTER:
Nå Håkan Eriksson för en kommentar på, [email protected]

Pressekreterare: 

Alice Vernersson (V) 0704 30 02 77, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk