Pressmeddelanden
Göteborg antar en nollvision mot våld i nära relation vänsterpartiet göteborg

Göteborg antar en nollvision mot våld i nära relation

Göteborgs Stad antar en nollvision mot våld i nära relationer. Det innebär utökade insatser för att motverka mäns våld och att alla kommunens verksamheter ska informera, uppmärksamma och uppmana till att reagera vid oro om våld.

Frågan aktualiserades av Vänsterpartiet i samband med pandemin då den sociala isoleringen medförde ökad risk för kvinnor och barn att bli utsatta för våld. Att anta en nollvision kommer lägga grunden för en sammanhållen kedja för våldsutsatta och underlätta för den som är utsatt att få hjälp.

– Äntligen inför kommunen en nollvision mot våld i nära relation! Det här är historiskt.  Nu kommer insatser mot mäns våld mot kvinnor ges högsta prioritet, säger Jenny Broman (V), kommunalråd.

En majoritet av partierna i Göteborg ställer sig bakom Vänsterpartiets motion där införandet av nollvisionen föreslås. Därmed kommer förslaget som nu ligger på kommunstyrelsens bord att bli verklighet.

– Det är glädjande att så många partier vill se en nollvision mot våld i nära relation. Det ökar chanserna för att arbetet ska lyckas, säger Broman.

Konkret handlar förslaget om att Göteborgs Stad ska anta en nollvision mot våld i nära relationer och att arbetet med att motverka våld ska utökas. Tanken är också att antagandet av en nollvision ska integreras i kommunens kommande plan mot våld i nära relationer.

– Det här beslutet kommer både innebära flera konkreta åtgärder, men också sända en tydlig signal om att vi kommer göra allt vi kan för att motverka mäns våld mot kvinnor, Säger Broman.

Här kan du läsa mer om förslaget.

PRESSKONTAKTER:

Nå Jenny Broman (V) direkt för en kommentar på 0739 73 62 53, [email protected]  

Pressekreterare:

Alice Vernersson (V) 0704 30 02 77, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk