Nyheter
Stadsmissionen göteborg och vänsterpartiet göteborg

Studiebesök hos Stadsmissionen Göteborg

Vänsterpartiet besökte nyligen Göteborgs Stadsmissions nyöppnade mötesplats i Biskopsgården. Många av de som söker sig till mötesplatsen i Biskopsgården har en otroligt pressad ekonomisk situation, samtidigt som de kämpar hårt för att hitta vettiga fritidsaktiviteter och se till att deras barn får tillräckligt med stöd för att klara skolan. Göteborgs Stadsmission erbjuder allt från studiestöd på skolorna, pappagrupper, språkträning, till utflykter runt om i Göteborg. De jobbar aktivt med de boende i området för att skapa delaktighet och erbjuda sådant som invånarna önskar och behöver.

Samhället har svikit våra förorter när ideella organisationer måste kliva in och ta ansvar för sådant som det offentliga en gång kunde erbjuda. Det är fantastiskt att civilsamhället erbjuder stöd och aktiviteter för familjerna i Biskopsgården. Samtidigt är det ett misslyckande att många års nedskärningar av skola, fritidsverksamhet och socialtjänst lett till en avvecklad välfärd.

Det är dags för en helomvändning. Politik är att ta makten över framtiden. Revorna i skyddsnätet ska lagas. Vänsterpartiet vill att Göteborgs stad kliver fram och bygger upp en trygg välfärd för alla igen. Alla barn ska få rätt stöd för att klara av skolan, och ha en meningsfull fritid – oavsett var i Göteborg du bor.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk