Nyheter
privatisera inte våra kommunala gym

Privatisera inte våra kommunala gym

I de borgerliga partiernas budget för 2021 har Idrotts- och föreningsnämnden fått i uppdrag att inte driva kommunala gym där andra aktörer kan göra det.

– Högerstyret vill hetsprivatisera kommunens gym och slå sönder folkhälsoarbetet ute i våra stadsdelar, säger Daniel Bernmar, gruppledare för Vänsterpartiet Göteborg.

Idrotts- och föreningsnämnden har låtit utreda förutsättningarna att låta privata aktörer överta driftansvaret för de kommunala gymmen, men nämnden har sedan beslutat att inte låta privata aktörer överta driften.

Anledningen till det är att nämnden redan idag bedriver ett väl fungerande folkhälso- och friskvårdsarbete i stora delar av staden. Särskilt viktigt är det i de socioekonomiskt svagare delarna där kommunens närvaro inte bara är positiv ur ett fysiskt hälsoperspektiv utan även bidrar till trygghet och kommunal närvaro.

Kontinuitet och stabil bemanning skapar förutsägbarhet hos invånarna vilket bidrar till lugn i våra områden. Vid en privatisering av verksamheten blir dessa variabler mycket svåra att styra vilket riskerar att på ett negativt sätt påverka redan utsatta och eftersatta områden.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk