Nyheter
Nu stoppar vi borgarnas utförsäljning av hyresrätter i Göteborg

Göteborgs hyresrätter ska räddas – inte säljas!

Det lilla högerstyret i Göteborg bestående av Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna, vill ombilda billiga hyresrätter till bostadsrätter. Det kommer slå stenhårt mot alla som inte har råd att köpa sig en egen bostad.

Göteborg har flest hyresrätter av de tre största städerna i Sverige

Stockholm genomgick en enorm ombildning av hyresrätter mellan åren 2007 och 2014. Stockholms allmännyttiga bostadsbolag sålde ut nära 26 000 hyresrätter till bostadsrättsföreningar för ombildningar till bostadsrätter. Bakgrunden till ombildningarna var borgarnas valvinst i kommunalvalet 2006. Ombildningarna i Stockholm pågår fortfarande.
Göteborg har traditionellt sett skilt sig från Stockholm, under samma period styre Socialdemokraterna staden. I Göteborgs kommun är idag 54 procent av alla lägenheter hyresrätter och allmännyttan äger ungefär hälften. I Stockholm är andelen hyresrätter 43 procent och i Malmö 46 procent. Göteborg äger alltså fler hyresrätter idag är de andra tre största städerna i Sverige. 

Borgarna vill sälja ut Göteborgs hyresrätter 

Sedan valet 2018 styrs Göteborg av ett litet högerstyre som vill ombilda hyresrätter till bostadsrätter. Det som sker om borgarna får som de vill är två saker; dels ombildningar av det befintliga beståndet av hyresrätter till bostadsrätter och dels att styra om allmännyttans nybyggnationer mot bostadsrätter och småhus. Man stryper alltså resurser för att bygga fler billiga hyresrätter i Göteborg och vill ombilda hyresrätter som redan finns till bostadsrätter. 

Nu tar vi kampen mot högerpolitiken och räddar Göteborgs hyresrätter

Nu tar vi kampen mot högerpolitiken och räddar Göteborgs hyresrätter. Färre billiga hyresrätter är det sista Göteborg behöver!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk