Nyheter
bild på en skateboard

Rädda skejtparken i Plaskis

Plaskis i Majorna är en av de mest välbesökta platserna i Göteborg för både barn, ungdomar och vuxna. Plaskis är en viktig öppen och kostnadsfri mötesplats för fritid och rekreation året om, och lockar inte bara ungdomarna i Majorna, utan människor i alla åldrar från hela staden. Göteborg behöver fler öppna platser för fritidsaktiviteter – inte färre.

Det finns en utbredd skatekultur i Göteborg och inte minst i Majorna, där ramperna vid Plaskis har skapat en positiv mötesplats för ungdomar och vuxna att utöva sitt fritidsintresse och växa som utövare av denna sport. I närområdet finns väldigt få andra öppna och kostnadsfria mötesplatser, särskilt för minderåriga. 

Skejtparken stängs ned

Efter klagomål från en boende i närheten har park- och naturförvaltningen valt att stänga ned skejtramperna. Att stänga av möjligheten till enkla och relativt billiga fritidsaktiviteter kan skapa stor oro och otrygghet för invånarna och försämrar tillgången till en meningsfull fritid för göteborgarna. 

Vi tycker att skejtparken i Plaskis ska finnas kvar!

Vi har skrivit ett förslag till stadsledningskontoret om att skyndsamt, i dialog med Park- och naturförvaltningen, fritidsverksamheten inom Socialförvaltningen centrum och de skateföreningar som har bistått med ramper och aktiviteter, återställa möjligheten att använda Plaskis som skatepark under de månader som den inte är vattenfylld. 

Fyll i vår namninsamling för att rädda skejtparken!

Fyll i vår namninsamling för att rädda skejtparken i Plaskis här!

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk