Nyheter

Ny medlem hos oss: Alessandro Rotter Johansson

Nyligen fick Vänsterpartiet i Göteborg över 3000 medlemmar och är därmed troligtvis största parti till medlemsantalet. Under de senaste veckorna har antalet medlemmar ökat med närmare 500. Alessandro Rotter Johansson är en av dem som valde att bli medlem hos oss.

Porträttbild på Alessandro Rotter Johansson sittandes i en stol med en bok i handen
Alessandro Rotter Johansson är 31 år gammal, bor i Majorna och har studerat genusvetenskap och sociologi vid Göteborgs universitet. Han blev nyligen medlem i Vänsterpartiet Göteborg.

Hur kom det sig att du blev medlem i Vänsterpartiet Göteborg?

– Jag har sympatiserat med Vänsterpartiet under en ganska lång tid men kände, inte minst efter att partiet stod upp i frågan om marknadshyror, att det inte längre fanns några ursäkter för att inte längre vara medlem.

Varför blev det just Vänsterpartiet Göteborg?

– Därför att det är det enda parti som står upp mot ett borgerligt etablissemanget som tyvärr även Socialdemokraterna allt mer blivit en del av. Dessutom är Vänsterpartiet som socialistiskt parti det enda som är trovärdigt i frågan om att få bukt med klimatuppvärmningen.

Vad vill du göra som medlem hos oss?

– Dela ut flygbland, prata med potentiella väljare under valrörelsen eller överhuvudtaget det som jag kan hjälpa till med.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk