Pressmeddelanden
Håkan Eriksson, distriktsordförande

Håkan Eriksson ny ordförande för Vänsterpartiet Göteborg

Håkan Eriksson har valts till Vänsterpartiets nya distriktsordförande i Göteborg. Han valdes enhälligt av ombuden under partiets digitala distriktsårskonferens i helgen. 

Som ny ordförande ser han fram emot att bygga en ännu starkare vänsterrörelse i Göteborg tillsammans med distriktets 2400 medlemmar.

– Det känns stort och viktigt att tillsammans med alla medlemmar få utveckla partiet och bygga en ännu starkare rörelse för socialism och feminism i Göteborg, säger Håkan Eriksson.

Och det lokala opinionsläget är starkt för partidistriktet, senast i november fick partiet 17 procent i en lokal väljarbarometer som Sifo gjort åt GP.

– Vänsterpartiet Göteborg växer, både i medlemsantal och i opinionen. Det är tydligt att vi är många som vill se ett stopp för högerns nedskärningar och istället satsa de resurser som välfärden behöver. Vi är många som vill ha tryggare jobb, fler lägenheter med rimliga hyror att bo i och en verklig klimatomställning, säger han.

–  Som ledande oppositionsparti är Vänsterpartiet den offensiva kraften för rättvisa och jämlikhet i dessa kristider, säger han.

Håkan Eriksson är född och uppvuxen på Hisingen och bor idag i Biskopsgården. Han har bred erfarenhet från olika uppdrag i Vänsterpartiet, både på lokal och nationell nivå. Idag är han sammankallande i partiets nationella valberedning och andre vice ordförande i Göteborgs kommunfullmäktige.

Den nyvalda ordförandens engagemang för jämlikhetsfrågor sträcker sig längre än partipolitiken. Han har varit aktiv i hbtq-rörelsen i Göteborg hela sitt vuxna liv och han är också fackligt aktiv inom Sacoförbundet Akavia.

Presskontakt:

Miriam Ryttge, pressansvarig för Vänsterpartiet Göteborg, 070-919 99 72, mi[email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk