Nyheter
Från vänster: Hannah Klang, Christian Larsson, Johanna Eliasson

Tre göteborgare väljs in i Vänsterpartiets partistyrelse

Vänsterpartiets kongress har valt att till ordinarie ledamot i partistyrelsen välja Hannah Klang, Christian Larsson och Johanna Eliasson från Göteborg.

Från vänster: Hannah Klang, Christian Larsson, Johanna Eliasson


Johanna Eliasson sitter i partistyrelsen sedan 4 år tillbaka, men för förskoleläraren Hannah Klang och fritidsledaren Christian Larsson blir det debut i partistyrelsen, som är Vänsterpartiets högsta beslutande instans mellan kongresserna.

– Det verkar vara ett väldigt jobbig uppdrag men det känns bra att bli vald. Tillsammans ska vi se till att januaripartierna retirerar från sina hot om att slå sönder anställningstryggheten, säger Christian Larsson.

Både Christian Larsson och Hannah Klang har en lång tid bakom sig på olika förtroendeuppdrag i partiet, bland annat i Göteborgs kommunfullmäktige och Vänsterpartiet Göteborgs distriktsstyrelse. Hannah Klang har också varit med i den Framtidskommission som arbetat fram förslaget till ny strategi för partiets utveckling de kommande åren.

– Arbetet i Framtidskommissionen har gett mig flera nya insikter och perspektiv, bland annat på hur vårt parti fungerar och vilka utmaningar vi har framför oss internt och externt. Jag ser fram emot att vara med och leda det strategiska arbetet med att göra Vänsterpartiet större och starkare, säger Hannah Klang. 

Vänsterpartiet Göteborgs distriktsordförande John Edström är glad över valen till partistyrelsen.

– Vi är jätteglada över att de blev invalda. Hannah Klang och Christian Larsson kommer med sin gedigna erfarenhet av strategi och organisationsbygge bli ett bra tillskott till styrelsen. Jag är övertygad om att både de och Johanna Eliasson som fick förnyat förtroende kommer göra ett bra jobb, säger John Edström.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk