Pressmeddelanden

Dags för ett kafé på Gustav Adolfs torg!

De rödgrönrosa partierna föreslår att det ska bedrivas ett kafé på Gustaf Adolfs Torg. Tanken är att torget ska bli mer levande och tillgängligt. Förhoppningen är att det kan vara plats redan till jubileumsåret 2021.

– Göteborgarna har länge efterfrågat ett mer levande torg med uteserveringar och kaféer. Vi vill nu göra verklighet av det, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd.

2018 påbörjades en utredning för att undersöka om ett kafé med uteservering skulle kunna bedrivas på Gustav Adolfs torg. Utredningen landade i två förslag: Antingen skulle kaféet kunna vara i en befintlig lokal intill Stadsledningskontorets entré eller som tre fristående byggnader.

– Vi vill helst att kaféet ska vara i den befintliga lokalen, det skulle ha minst negativ påverkan på den kulturhistoriska miljön och på återkommande aktiviteter på torget, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd.

Den befintliga lokalen är dessutom redan förberedd för uthyrning till verksamheter och kan enkelt anpassas för just kaféverksamhet.

– Torget ser ungefär likadant ut som när det först anlades för snart 400 år sedan, vi tycker det är dags att det händer något positivt, säger Stina Svensson (Fi), gruppledare.

Kommunstyrelsen ska fatta beslut om förslaget på onsdag 3 juni.

 

Presskontakter:

Alice Vernersson (pressekreterare för Vänsterpartiet) [email protected], 0704300277.

Klas Eriksson (pressekreterare för Miljöpartiet) [email protected], 0707611014.

Marin Jordö (pressekreterare för Feministiskt initiativ) martin.jordo.stadshuset.goteborg.se, 0707206001 .

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk