Pressmeddelanden
Shanghai

Avbryt samarbetet med Shanghai

Kina har under de senaste åren utvecklats allt längre från demokratiska principer. Därför kräver nu de rödgrönrosa att Göteborgs Stads partnerstadsavtal med Shanghai avslutas.

– Vi anser att stadens samarbeten med städer i andra länder bör ta hänsyn till demokrati och mänskliga rättigheter och inte endast ekonomiska intressen, säger Grith Fjeldmose kommunalråd i opposition för Vänsterpartiet.

– Vår ambition har hittills varit att samarbetet skulle stärka demokrati och mänskliga rättigheter. Nu ser vi att samarbetet legitimerar ökande förtryckande strukturer och vi anser att Göteborgs Stad inte ska stärka diktaturer, avslutar Grith Fjeldmose (V).

Beslut fattas av kommunstyrelsen imorgon den 6 maj. Yrkandet från de rödgrönrosa finns på stadens hemsida.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk