Pressmeddelanden

Medlemsavgiften till Hyresgästföreningen ska ingå i försörjningsstödet

Vänsterpartiet föreslår med anledning av den pågående coronapandemin att medlemsavgiften till Hyresgästföreningen ska ingå i försörjningsstödet. På initiativ från de rödgrönrosa partierna har kommunen redan beslutat att ingen ska vräkas från allmännyttan på grund av en global kris.

– Hur de privata hyresvärdarna kommer att agera vet vi inte. För många göteborgare är stödet från Hyresgästföreningen den enda juridiska hjälp de har råd med, säger Vänsterpartiets kommunalråd Jenny Broman.

I det som kallas skälig levnadsnivå, inom försörjningsstödet, kan göteborgare idag få kostnader för försäkringar och medlemskap i fackförbund beviljade men inte medlemsavgift till Hyresgästföreningen.

– Alla göteborgare måste kunna få stöd och hjälp för att kunna bo kvar och inte riskera att vräkas eller åka på betalningsanmärkning för en tillfälligt försenad hyra på grund av en pandemi, avslutar Jenny Broman, kommunalråd för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets yrkande behandlas på kommunstyrelsen på onsdag 22 april och går att läsa på stadens hemsida.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk