Pressmeddelanden

Freda idrotten under coronapandemin

Bibehållna bidrag och hyresfritt är taktiken de rödgrönrosa föreslår i idrottsrörelsens match mot coronapandemin.

– Idrotten var redan innan pandemin hårt pressad av de borgerligas nedskärningspolitik. Många föreningar ställer nu in verksamheter och tappar intäkter, säger Bettan Andersson (V), andre vice ordförande Idrott- och föreningsnämnden.

De rödgrönrosa vill avsätta tio miljoner kronor från kommunens resultat i år för att Idrott- och föreningsnämnden ska kunna fortsätta dela ut bidrag till föreningarna trots minskad aktivitet.

 – Det är viktigt att föreningarna inte drabbas ekonomiskt så att barn och ungdomar kan fortsätta sina idrotter och aktiviteter, säger Catrin Björkman (MP) ledamot Idrott- och föreningsnämnden.

Alla kommunala bolag och nämnder uppmanas att inte ta ut hyra från föreningar för planer, hallar och lokaler under pandemin. Till detta och stöd till föreningar som hyr av privata fastighetsägare vill de rödgrönrosa avsätta ytterligare tio miljoner kronor.

– Om föreningslivet akut tvingas säga upp hyreskontrakt på grund av uteblivna intäkter kommer det att dröja länge innan Göteborgs idrotts- och föreningsliv är tillbaka på samma nivå som innan pandemin, säger Love Sinnervall (Fi), ersättare Idrott- och föreningsnämnden

 

Läs hela yrkandet från de rödgrönrosa som behandlas av kommunstyrelsen den 8 april.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk