Pressmeddelanden
svenska sedlar

Extramiljoner till kommunens näringslivskontor för att stötta företagen

För att stötta företag i Göteborg som drabbats hårt av Coronapandemin föreslår de rödgrönrosa partierna ett tillskott på sju miljoner till näringslivskontoret Business Region Göteborg, BRG.

För att stötta företag i Göteborg som drabbats hårt av Coronapandemin föreslår de rödgrönrosa partierna ett tillskott på sju miljoner till näringslivskontoret Business Region Göteborg, BRG.

– Det är ett dramatiskt ekonomiskt läge och många av våra viktiga småföretag i stan riskerar att förblöda. Då behöver stadens näringslivskontor få bra förutsättningar för att kunna stötta de företag som behöver, säger Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet.

Företagen behöver stöd för att undvika konkurser och stora varsel. BRG:s företagsakut hanterar nu fler ärenden på några få dagar än de normalt sätt gör under ett helt år. 

– Kommunens verksamheter och göteborgssamhället är redan hårt drabbade av den borgerliga nedskärningspolitiken. Risken för massarbetslöshet är stor, säger Daniel Bernmar, kommunalråd i opposition för Vänsterpartiet.

Genom exempelvis fler web-seminarier kan BRG nå ut till fler och fånga upp, och hjälpa till att förverkliga, bra idéer som möjliggör inkomster även under nuvarande restriktioner och rekommendationer från myndigheter. 

De rödgrönrosa föreslår att pengarna till satsningen tas från kommunens resultat 2020. Tillskottet kan påskynda omställningsarbetet, till exempel för att arbetslösa ska snabbutbildas för hjälp inom vården. 

Läs hela förslaget här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk